• Toskar lemezmegmunkálók a EuroBLECH kiállításon

  Toskar lemezmegmunkálók a EuroBLECH kiállításon

  Az idei EuroBLECH 2014 kiállításon a Toskar gyár legújabb fejlesztéseit is megismerhettük: Ezek a Visiobend rendszer, és a NexT 3.0 vezérlés.

  Kameránkkal ellátogattunk a cég standjára, ahol a Toskar gépek magyarországi forgalmazói, a LAXUN Kft. vezetője, Foltán István (Kelet mo.) és az MTC Kft vezetője, Szeghő Zoltán (Nyugat mo.), valamint Emre Varisli, a Toskar nemzetközi értékesítési igazgatója mutatták be a gép erősségeit.

  TOSKAR felirat

   

  Foltán István kiemelte, hogy a gépek nagyon merev alapfelépítménnyel rendelkeznek, így az élhajlitási feladatokat nagy pontossággal képesek elvégezni. A Toskar élhajlító gépek Európai fejlesztésű, NexT vezérléssel rendelkeznek. A vezérlés grafikus felületén folyamatosan nyomon követhető az aktuális munka folyamata, így a gépkezelők nagyon rövid betanítási, képzési idő után képesek a gép használatát elsajátítani. A programozóknak és gépbeállítóknak a szoftver “autotooling” funkciója nagy segítséget jelent, mivel a rendelkezésre álló szerszámok adatbázisából automatikusan felajánlja a feladatnak megfelelő szerszámot, ezzel jelentős beállítási időt spórolva meg.

  További könnyebbséget jelent, hogy nem szükséges a gép munkaidejét a programozáshoz lefoglalni, ugyanis a vezérléshez tartozó offline programozói felülettel a gépbeállítók akár az irodában ülve is elkészíthetik a megmunkálási programokat, magyar nyelvű kezelőfelületen is.

  A Toskar már évtizedek óta gyárt CNC vezérlésű gépeket, így jelentős tapasztalatra tettek szert a gépek tervezésében és építésében. A kiállított géppel kapcsolatban Emre Varisli kihangsúlyozta, hogy a 8 programozható tengellyel és az előbb már említett szerszámozást segítő rendszerrel kitűnő választás lehet azon ügyfeleik részére, akiknek gyakran kell a gépbeállításokat módosítaniuk vagy változatos, jellemzően kis szériás megrendeléseknek kell eleget tenniük.

  Euroblech 2014

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

  Az átállások és több lépcsős hajlítási feladatok megkönnyítésre szolgál a Visiobend hajlítást segítő rendszer, mely megmutatja a gépbeállítónak, hova kell helyezni a különböző szerszámokat, illetve segít az operátornak a megfelelő hajlítási sorrend betartására. Az ötlet maga elég kézenfekvő, mivel egy, a munkatér felett elhelyezkedő LED szalag mindig az éppen használandó szerszámnál világít. Az RGB ledek nem csak pozíciót, de a különböző színekhez rendelt többféle egyszerű információt is közvetítenek a kezelőnek.

  Emre Varisli kiemelte még, hogy gépeikkel igyekeznek a legegyszerűbb feladatoktól egészen a komplexebb hajlítási feladatokra is megoldást nyújtani. “Hiszünk abban, hogy minden követelménynek könnyedén meg tudunk felelni a termékeinkkel. Ki akarjuk hangsúlyozni a vásárlóinknak, hogy megoldást tudunk nyújtani a lemez megmunkálási problémáikra. Úgy gondolom, hogy a gyárunk képviseletére, gépeink forgalmazására a legmegfelelőbb partnert sikerült megtalálnunk Magyarországon.”

   

  Euroblech 2014 2

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

  TOVÁBBI INFORMÁCIÓ:
  A Toskar lemez megmunkálógépek hazai forgalmazója:
  Szeghő Zoltán
  Mobil: 06 30/993-4814
  info@mtckft.hu
  Foltán István
  Mobil:06 30/206-7994
  laxun@laxun.dinamitkft.hu
  http://www.cnc.hu/2014/12/toskar-lemezmegmunkalok-a-euroblech-2014-kiallitason/

   

   

   

   

  laxun