Soldamatic hegesztőszimulátor Ajánlatot kérek!
Hegesztés oktató szimulátorok a teljesség igényével.

Mostantol HD képminőségű maszk a tökéletes képminőségért minden szimulátorban!

Nemzetközi hegesztőképzésen mért és ellenörzött adatok szerint:

56%-al kevesebb tanműhelyi hegesztés valódi hegesztéssel!

68% al kevesebb tanműhelyi, leginkább kopó-fogyó anyagköltség!

35%-al több sikeres vizsga.

A Soldamatic hegesztésoktató szimulátorok egyedülálló technológiájának köszönhetően soha nem látott mértékben valóságközelbe hozzák a Virtuális hegesztést és a valóságot.

 

A Soldamatic hegesztésoktató szimulátorok egyedülálló technológiájának  köszönhetően soha nem látott mértékben valóságközelbe hozzák a Virtuális hegesztést és a valóságot.

A Soldamatic hegesztésoktató szimulátorok egyedülálló technológiájának köszönhetően soha nem látott mértékben valóságközelbe hozzák a Virtuális hegesztést és a valóságot.

 

Kiterjesztet valósággal működő szimulátoraink oly módon segítik a hegesztő tanulók első lépéseit a szakma elsajátításában, hogy minden tanulónak képessége és tanulási sebessége alapján határozzák meg az elsajátítandó feladatokat lépésről lépésre. Így modul rendszerűen halad a tanuló, és visszajelzést kap haladásáról az oktató is.

A visszajelzés nem csak valós időben történik, az oktató akár távoli gépen keresztül akármely későbbi időpontban visszanézheti a diák bármely munkáját. Ha beállítja a megfelelő paramétereket, a gép figyelve a tanuló munkaminőségét, eldönti hogy kiosztja neki a következő feladatot, vagy tovább gyakoroltatja a tanulóval az eddigi munkát, mindaddig amíg el nem éri a megfelelő minőséget a tanuló, vagy amíg az oktató nem avatkozik közbe. Esetleg az oktató visszajelzést kap ha a tanuló elakadt valamely feladatnál,és itt kiemelten foglalkozhat a hiba elhárításával. Így nem kell mindenkit ellenőrizni, mindenkivel foglalkozni.

A Soldamatic oktatórendszer elvégzi az előszűrést. A soldamatic szimulátor felépítésénel mi a hegesztésből és a hegesztő berendezésekből indultunk ki, bár ez elég szokatlan megoldásnak számított. Valódi hegesztő munkakábeleket, csatlakozásokat, fejpajzsot elektródafogót használnak tanulóink, és a pajzson kinézve hegesztés közben valóságosnak tűnő hegesztést látnak annak minden tulajdonságával, és hibájával.
Mi nem várjuk el tanulóinktól hogy megtanuljanak egy teljesen valóságidegen eszközzel dolgozni olyan optikai jelzések és valóságidegen környezetben, amiből az információk töredékét tudják majd hasznosítani amikor valódi hegesztést kell produkálniuk. Nincs mesterséges környezet és virtuális munkadarab.
Valódi kézzelfogható munkadarobokon tanulhat a tanuló érezve a valódi munkakábel súlyát és tehetetlenségét, valóban elsötétül a maszk amikor a hegesztési folyamat elkezdődik, és a szakszerűtlen metódusok pont olyan hibákat okoznak látványban mint a valóságban ( fröcsögés, és egyéb varrathibák)
A valósághű hegesztési hangok is segítik a tanulót.
Természetesen ezenkívül a tanulást segítő segédjelek is maximális skálázhatósággal jelen vannak az oktatásban, melyek közül az oktató aktiválhatja valamennyit, vagy csak azokat amikre az adott feladatban koncentrálni kell a tanulónak.
Munkadarabok: 6 munkadarab 5 fizikai munkadarabon
Minden munkadarab tetszőleges irányban akár fejjel lefelé is használható. Természetesen ez befolyásolja az olvadék folyását és a többi hegesztési körülményt is.
1 alapgyakorláshoz “hernyóvarratok” létrehozásához, így kezdi mindenki.

Amikor már egyenes és szép varratokat tud produkálni a tanuló, továbbléphet.
2 V gyökvarrat. Két lemez egyesítése

V gyökvarrat. Két lemez egyesítése

V gyökvarrat. Két lemez egyesítése

 

3 Lapvarrat két lemez átlapolt egyesítése.

Lapvarrat két lemez átlapolt egyesítése.

Lapvarrat két lemez átlapolt egyesítése.

 

4 T varrat derékszögben találkozó lemezek sarokvarrata.

T varrat derékszögben találkozó lemezek sarokvarrata

T varrat derékszögben találkozó lemezek sarokvarrata

 

5 cső lap sarokvarrat. Ez már nehezebb munkadarab, mert itt valóban hajlik a cső felülete, és valóban forgatni kell a csövet hogy hozzáférjünk a másik oldalához is.

cső lap sarokvarrat

cső lap sarokvarrat

 

6 cső v gyökvarrat. Itt csövet toldunk akár függőleges akár vizszintes irányban.

cső v gyökvarrat

cső v gyökvarrat

 

Minden munkadarab valódi fém felületűnek látszik a tanuló számára, minden varrat valódi hegesztett varratnak látszik a tanuló számára.
A hegesztés utáni szemrevételezés már önmagában is megmutatja a minőséget, és feltárja a hegesztés során elkövetett hibákat, a maguk valóságában.
Minden munkadarab több vastagságban is elérhető, természetesen a megadott vastagsághoz kell pálcát, ampert voltot választani.

Minden munadarab szénacél, de igény esetén más anyag is elérhető. ( a munkadarabok valójában kék műanyagból piktogrammokkal készülnek, de a hegesztés során a kiválasztott anyagnak látszanak.
A munkadarabok megfogásához és különböző szögben, fejfeletti hegesztéshez pozicionálásához elérhető hegesztő állvány is.

 

Hegesztési típusok:
A készülék 4 hegesztési típust 3 féle munkakábellel tud produkálni.
1 AVI hegesztés, standard avi kábellel, állítható minden parameter mint a valódi hegesztés folyamán. Kiválasztott elektróda típus, elektróda előtolás sebessége és vastagság, védőgáz fajtája mennyisége, volt , amper. Ha ezek nem felelnek meg a kiválasztott munkadarab vastagságnak, akkor a produkált hibák pont olyanok lesznek mint a valóságban.
2 TIG hegesztés Tig pisztollyal, és hozaganyaggal, a látszó elektromos ívbe mártott hozaganyag megolvad és a munkadarabra folyik, szintén állítható minden parameter mint a valóságban, egy kivétellel a hozaganyag nem fogy el.
3 Bevonatos elektróda. Ez egy hagyományos elektroda befogóbol áll, ami motorizálva van. Az elektródát annak elfogyásának függvényében hátrahúzza, ezzel elérve azt a hatást amit a valódi hegesztés során elfogyó elektróda rövidülése okoz a hegesztő munkásnak. Két féle ívhúzási opció is aktíválható, a koppintással és az elhúzással indított ív. Kezdőknél ezek mint az elektrodafogyás akár ki is kapcsolhatóak.
4 hegesztési típus a portöltetű elektrodávak hegesztés. Természetesen itt is minden parameter állítható.
Az AC-DC+DC kapcsoló külön helyet kapott a Volt Amper kapcsolók közűl az Amper kombinált kapcsoló, mert az elektróda előtolási sebességet is ezzel álítjuk.

szimulátorok

Szimulátorok

 

A szimulátor fajtái.
3 fajta érhető el belőlük.

Light: ez egy egyszerűbb kevesebb funkciót tartalmazó modell, kiegészítőkkel és szoftverfrissítéssel teljesértékűvé tehető. Az év közepe felé lesz elérhető.

Standalone, szimulátor, ez önmagában teljesértékű eszköz tartalmazza az összes funkciót és tudást.

Standalone

Standalone

Osztályterem verzió: Ezek a szimulátorok egy szerverrel vannak folyamatos kapcsolatban, a hálózat bármely gépére belépett diák a saját feladatait látja és folytathatja. Az oktató egy helyről kezeli és menedzseli valamennyi tanuló munkáját, nem számít ki melyik gépnél van.

Osztálytermi verzió

Osztálytermi verzió

 

Diagnosztikai Modul.
A feladatot teljes egészében rögzíti azt visszajátszhatóvá teszi, mely mint egy video tetszőlegesen megtekinthető, választható sebességgel, pozícióból és közelítésben. Akár az elektroda végénél is figyelhetjük hogy az olvadék hogyan képez varratot.
A hegesztési aspektusokhoz mindhez diagrammal jelüli annak minőségét. A diagram azonos pontja a varrat azonos pontja felett helyezkedik el, így a hiba nagyságát a diagrammról, az eredményét a varrat látványával tudja összevetni a tanuló.
Ezek a diagrammok utólag bármikor ki be kapcsolhatóak diagnosztikán. Összesített és részeredményeik a jóság százalékában azonnal megjelennek. Jelölve van még a teljes feladat elvégzésének ideje és az efektív varratképzési idő is.
Mivel az elmentett diagnosztika munkadarabnak néz ki, a gép vizsga üzemmódban automatikusan letárolja a diagnosztikát ( nem lehet ismételni a feladatot, vagy nem kérni a kielemzést) És az így készült munkadarab bármikor “elővehető” körbeforgatható megnézhető, az egész folyamattal, vagy annélkül. Gyakorlatilag van a kezünkben egy virtuális vizsgaremek.

analysis01

analysis01

 

Hegesztést segítő piktogrammok.
Az oktató nem ügyelhet folyamatosan mindenki kéztartására és álhat a egszerre minden tanuló felett, de a gép igen!
Miután kiválasztottuk a munkadarabot, anyagát, vastagságát, és a hozaganyag, vagy pálca anyagát és vastagságát, Be kell állítanunk az áramerösséget és feszültséget, valamint az elektroda továbbítás sebességét és védőgáz mennyiségét ( ha van). Ha az oktató engedte a gép itt már segít, segíti a helyes tartományban zöld jelzéssel hogy milyen értékre állítsa a tanuló a parameter.
A lényeges segítség mégis a munka megkezdésekor történik, mert az alábbi segítő paraméterekből bármelyiket, vagy mindet aktívvá teheti az oktató a diák számára.
1 varrathúzás sebessége: a varrat két oldalán két kék kis marker halad a javasolt sebességgel.
2 csúcstávolság: Az ideális távolságot agy mozgó csúszka jelöli mely a megfelelő távolságtartás esetén zöld mezőben van, közelebb és távolabb piros mezőbe szalad az eltérés irányát is jelölve.
3 továbbítási szög: ezt zöld és piros irányjelzések jelölik hogy visszataláljon helyes szögbe a tanuló.
4 beesési szög: ezt zöld és piros irányjelzések jelölik hogy visszataláljon helyes szögbe a tanuló
5 Fejtartás. A gép javasolja hogy milyen távolról és milyen szögben tartsa a diák a fejét a munka közben. Az igy kialakított helyes fejtartás hozzájárúl nem csak a hegesztés job minőségéhez, de később az egészséges testtartás megőrzéséhez, kevésbé fárasztó munkavégzéshez is.

soldomatic02

soldomatic02

 

Tanár modul: Ezt a modúl a szimulátor funkcióinak közel felét adja, a szakszerű használatával az oktató rengeteg munkát levehet a saját válláról és automatizálhat, mindezt úgy hogy nem kell kompromisszumokat hoznia.

 

Rövid tőmondatokban mutatnám itt be.
Virtuális osztályterem és napló
Feladatok és tanrend tervező kisosztó és nyílvántartó rendszer.
Elméleti eladatok és tervező kisosztó és nyílvántartó rendszer.
Elméleti és gyakorlati vizsgáztató mudúl feladatokal feladatlapokkal.
Elméleti és gyakorlati tapasztalatok feladatok, teljes tanrendek megosztása másokkal ( az egész világon) és egymás munkályának felhasználása továbbfejlesztése és újra megosztása oktatók között földrajzi korlátok nélkűl.
Elméleti feladatoknál a nyelvi korlátok azért adottak.
Munkadarabok tárolása minden diák saját “fiókjában”, elvégzett feladatok törlése ellenőrzése.

nyilvantarto_rendszer

nyilvantarto_rendszer

soldomatic03

soldomatic03

 

A speciális hegesztési metódusok beállítása speciális hegesztési feladatokhoz itt történik meg.
Varratsorrend többrétegű varratoknál.

Alapértékek testreszabása az oktató igényei szerint.
A gép alapvetően be van állítva a szerintünk megfelelő paramétereket tekintve konstansnak. Sebesség, csúcstávolság, munkaszög, stb.
Amennyiben az alapértékek az oktató szerint nem megfelelőek, megadhatja a feladatokhoz saját értékeit, így a gép úgy tanítja a tanulót ahogy az oktató is tenné.

soldomatic04

soldomatic04

 

A Soldamatic kiterjesztett valósággal működő hegesztés oktató szimulátor a hozzá járó szoftverezés kihasználásával olyan újszerű megoldás, amely gyökeresen átalakította a szimulátorpiacot. Pánikszerű fejlesztésre és árrésük csökkentésére késztetve a többi piaci szereplőt.
Jelenleg műszaki előnyeink nagyok, de a fejlődés itt nem áll meg.
Szimulátoraink minden bekapcsoláskor internetre kapcsolódva keresik az új szoftferfrissítést, funkcióbővítést a Soldamatic szerverén. Az új és tesztelt fejlesztéseket. Nemsokára jön a 2.3 szoftververzió, rengeteg változással újdonsággal, mely ingyenesen és automatikusan elérhető minden felhasználó számára.
A Soldamatic szimulátor csupán 2 éve mutatkozott be a Magyar piacon.
Azóta közel 20 szimulátorunkon oktatnak a hazai iskolák.
Büszkék vagyunk szimulátorunkra, igény esetén bárkinek bemutatjuk miért is jtartjuk a legjobb hegesztésoktató megoldásnak.
Az aktuális szoftververziók és hozzá kapcsolódó írott anyagok szoftverleírások, kézikönyvek mind elérhető Magyar nyelven. Jelen pillanatban már fordítjuk a következő verzió nyelvi fájljait.