• Nukon lézeres megoldások az EuroBLECH kiállításon

  Nukon lézeres megoldások az EuroBLECH kiállításon

  A kiállításon a vállalat két magyar forgalmazójával találkoztunk: A Metal Trading & Consulting Kft. ügyvezetője Szeghő Zoltán (Nyugat mo.), a LAXUN Kft. vezetője Foltán István (Kelet mo.)

  Szeghő Zoltán beszélt a Nukon nyújtotta lehetőségek előnyeiről. A Nukon által biztosított lemez megmunkálási megoldások a területen tevékenykedő cégek számára elengedhetetlenek. Kisvállalatok és nagyvállalatok egyaránt profitálhatnak a Nukon technológiáiból, mivel a lézervágó technológia sokoldalúságát az automatizálási rendszer sorozatgyártási képességei egészítik ki. A Nukon minőséget a gép strukturális tulajdonságai, a Power Automation PA-8000 LW 19” vezérlőszoftvere, a HIGH_YAG vágófej és a speciális alumínium-titán hídszerkezet garantálja.

   Nukon Euroblech 1

  A Nukon célja az, hogy a minőségi lézergyártás középső szegmensében olyan piacokat tudjon megcélozni, hogy a legnevesebb európai gyártókhoz képest is, minőségi alternatívát tudjon nyújtani a vevőinek. Az eddig eladott több mint 300 Fiber lézergép az alapja egy olyan hírnévnek, ami biztosítja, hogy pár éven belül a Nukon neve a legismertebb és legmegbízhatóbb márkanevekkel egyenértékű legyen.

  Ehhez a legjobb műszaki megoldások kellenek, és ennek eléréséért a közelmúltban nagy értékben vásárolt kizárólagos technológiai licencet a Nukon, amit a legújabb gépfejlesztéseikben már alkalmaznak.

  A Fiber lézereket gyártó vállalat fejlődéséről Erkan Özgür, a Nukon nemzetközi értékesítési menedzsere beszélt nekünk. “Mi voltunk az első vállalat, akik fiber lézer technológiával kezdtek foglalkozni Törökországban. Mára már 20.000 m²-es gyártási területtel rendelkezünk.” A fejlődés, amin a cég az elmúlt 4 évben keresztülment, segített elérni, hogy az emberek elkezdjék megismerni a Nukon termékeket, bízzanak az általuk nyújtott minőségben, ahogy az a kiállításon kapott visszajelzésekből is látható volt.

  A cég gépeik továbbfejlesztésével, új technológiákkal próbál minél szélesebb körű megoldásokat nyújtani vásárolói számára. Az idei kiállításon a vállalat 3. típusú Fiber lézervágó technológiáját mutatta be, amivel nagy sebességet, nagy pontosságot és megbízható munkavégzést biztosítanak ügyfeleiknek.

  Legújabb REX modelljükkel az ügyfelek csővágási műveleteket is végezhetnek, amivel a cég szélesítheti vevőinek körét. A lemez- és csővágó gép 30 mm és 130 mm közti átmérőkkel dolgozik. “Jövőre egy új terméket mutatunk be, ami nagy áttörés lehet a piacon. Ezáltal mindenki láthatja majd, hogy a Nukon feltörekvő, erős vállalat a területen,” mondta Özgür.

  A török cég számára a vásárlók által nyújtott visszajelzések alapján történő fejlesztések, a kihasználhatóságot fokozó újítások az elsődlegesek.

  Új termékeikkel a magyar piacon is szeretnének hódítani. 2015-ben szeretnék, ha a magyar piac lehetne számukra az egyik legfontosabb Közép-Európában.

  Néhány fontosabb információ az új REX modellről:

  A csővágási folyamatoknál, az erőteljes lézer vágófejnek köszönhetően, használhatunk akár rozsdamentes acélt, szénacélt, acélötvözeteket, galvanizált acélt, egyéb acélfajtákat. Ennek köszönhetően a gép számos iparágban alkalmazható, tökéletes megoldás a lemezalakítási feladatokra.

  Nukon Euroblech 2

  Nagy sebesség: kimagasló, akár 20 m/perces megmunkálási sebességre képes függőleges mozgásoknál, max. 6g-s gyorsulással.

  – Gyors, kapacitív magasságérzékelés (100 µsec ciklusidő)
  – Gép által vezérelt dinamikus fókuszbeállítások
  Power Piercing Technologies by HIGH-YAG: hatékony lyukasztási technológia
  – Zárt optikai rendszer

  Lemez méretei: 1530×3050
  Maximális betöltési kapacitás: 1000 kg

  Nukon Euroblech 3

  Pozicionáló rendszer:
  – gyorsulás: 1,5G
  – pontosság: 0,05 mm
  – ismétlési pontosság: 0,02 mm
  – Össztömeg: 14,800 kg
  – Csőátmérő: 30-130 mm
  – Csőhossz: 100-3000 mm

  TOVÁBBI INFORMÁCIÓ:

  A Nukon honlapján.

  Szeghő Zoltán
  Mobil: 06 30/993-4814
  info@mtckft.hu

  Foltán István
  Mobil:06 30/206-7994
  laxun@laxun.dinamitkft.hu

  http://www.cnc.hu/2014/12/nukon-lezeres-megoldasok-az-euroblech-kiallitason/

  laxun